Debat

HK til borgmester: Virksomhedspraktik skubber ledige væk fra ordinært arbejde

REPLIK: Kommuner skubber ikke-jobparate ledige ind i det evigt roterende hamsterhjul af trøstesløs virksomhedspraktik. Det er et skub væk fra ordinært arbejde, skriver HK Handels formand.

I dag, hvor vi har et meget stort antal jobparate ledige, burde virksomhedsordningen være suspenderet, skriver HK Handels formand, Per Tønnesen.
I dag, hvor vi har et meget stort antal jobparate ledige, burde virksomhedsordningen være suspenderet, skriver HK Handels formand, Per Tønnesen.Foto: Pressefoto/HK
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Per Tønnesen
Formand, HK Handel

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), skriver i Altinget den 19. maj, at virksomhedspraktik af flere forskellige årsager ikke erstatter ordinær arbejdskraft.

Det synspunkt er ikke korrekt. Virksomhedspraktik på HK Handels område fortrænger ordinær beskæftigelse og mulighed for mere ordinær beskæftigelse. Det er vores faktuelle virkelighed.

Hvis det nu var sådan, at de virksomheder, der i meget udbredt grad anvender virksomhedspraktikanter, alene var et udtryk for virksomhedernes sociale ansvar, ville virksomhedspraktikken på HK Handels område slet ikke have det omfang, som de har i dag, og ordinært ansatte medarbejdere ville udføre de opgaver, som virksomhedspraktikken i dag yder gratis arbejdskraft til.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Virksomhedspraktik er et hamsterhjul
Cecilia Lonning-Skovgaard gør endvidere opmærksom på, at virksomhedspraktikken blandt andet skal bane vej for afklaring for ikke-jobparate ledige. Mon ikke der er andre og bedre værktøjer i den kommunale værktøjskasse for de udfordringer, som disse ledige står med.

Måske det er på tide, at kommunerne viser rummelighed – og tilbyder en mere nuanceret bistand og hjælp til netop denne gruppe af udsatte ledige. For fortsætter man blot med at skubbe ikke-jobparate ledige ind i det evigt roterende hamsterhjul af trøstesløs virksomhedspraktik, så er det ikke et skub mod ordinært arbejde – men et skub væk fra ordinært arbejde.

Det er på tide, at kommunerne viser rummelighed.

Per Tønnesen
Formand, HK Handel

Læs også

Og netop nu, hvor vi beklageligvis har et meget stort antal jobparate ledige, burde virksomhedsordningen efter min opfattelse være suspenderet, så alle gode kræfter kan anvendes til at skaffe de nye, jobparate ledige ordinær beskæftigelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

Per Tønnesen

Formand, HK Handel
Speditør (1982)

0:000:00