Debat

HK til KL: Skal vi blive enige om, at det vigtige er at få arbejdsløse i job?

REPLIK: KL mener, at HK fylder debatten om beskæftigelsespolitikken med påstande, der ikke er belæg for. Det undrer mig, for netop et tæt samarbejde mellem jobcentre, a-kasser og erhvervsliv er forudsætningen for en vellykket beskæftigelsesindsats, skriver Christian Grønnemark fra HK Hovedstaden.

Foto: Esben Salling/Ritzau
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Christian Grønnemark
Formand for HK Hovedstaden

Når formanden for KL's arbejdsmarkedsudvalg, Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), sår tvivl om HK Hovedstadens motiver for at blande sig i debatten om beskæftigelsespolitikken, må jeg gentage, hvad jeg skrev i mit debatindlæg fredag.

"Allerede i dag har HK Hovedstaden et tæt samarbejde med jobcentrene. Det vil vi udbygge for også at kunne kvalificere de ledige, som har ekstra hjælpebehov," skrev jeg i en kommentar til en undersøgelse fra Dansk Erhverv, DE.

"Vi mener ikke, at et slagsmål om, hvem der laver hvad, skal stå i vejen for forenkling, der vil være til fordel for alle ledige i Danmark," skriver Thomas Kastrup-Larsen onsdag i sin replik. Jeg er helt enig.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Der er ingen grund til at slås om en opgave, som jobcentre og a-kasser er fælles om, nemlig at skaffe de arbejdsløse tilbage i job.

Det er netop derfor, at HK Hovedstaden bakker op bag fagbevægelsens ønske om, at a-kasserne udnytter loyalitetskontakten med arbejdsløse i de første tre måneder af en ledighedsperiode, og at vi bruger de netværk, som vi har på utallige arbejdspladser.

De kommunale jobcentre har deres helt centrale position i beskæftigelsespolitikken. Jeg går ud fra, du anerkender, at a-kasserne også har en afgørende rolle at spille i det arbejde.

Christian Grønnemark
Formand for HK Hovedstaden

På landsplan skaffede HK's Jobbørs sidste år mere end 1.000 ledige tilbage i job. Vi har således allerede vist, at vi kan varetage de individuelle, jobrettede forløb for de arbejdsløse.

De arbejdsløse kommer i job, og samarbejdet mellem jobcentre og a-kasser kan fortsat udbygges. Det er det, HK Hovedstaden ønsker.

Undersøgelse er ikke brugbar
Jeg vil gerne pointere, at undersøgelsen fra DE ikke er brugbar, hvad angår resultater om a-kasserne.

Selv om der i undersøgelsen er figurer, hvor jobcentre og a-kassernes indsatser sammenlignes, så har DE overhovedet ikke spurgt de 146 responderende virksomheder, om de har brugt a-kasserne.

DE's analysechef bekræfter over for HK Hovedstaden, at DE ikke har spurgt virksomhederne, om de har brugt a-kasserne.

Så kort sagt, Thomas Kastrup-Larsen: Kunne vi være enige om, at den vigtige opgave er at hjælpe arbejdsløse medborgere tilbage i job?

De kommunale jobcentre har deres helt centrale position i beskæftigelsespolitikken. Jeg går ud fra, du anerkender, at a-kasserne også har en afgørende rolle at spille i det arbejde.

Vi ønsker at udbygge vores handlekraft i starten af ledighedsforløbet. Det samarbejder vi med jobcentrene om, uden at der fjernes ressourcer fra jobcentrenes øvrige vigtige opgaver for de ledige.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Grønnemark

Formand, HK Hovedstaden
lærer, voksenpædagog, kok

0:000:00