Hummelgaard i samråd: Afviser at gribe ind overfor fagforeningstvang

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil tage en snak med arbejdsmarkedets parter om mobning, men afviser blankt at gribe ind overfor fagforeningspres. Det er ikke godt nok, mener Venstre og Konservative, som vil indføre nye regler mod mobning på arbejdspladserne på baggrund af fagforeningsvalg.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil tage en snak med arbejdsmarkedets parter om, hvordan de håndterer konflikter om fagforeningsvalg på arbejdspladserne. Han vil dog ikke gribe ind med ny lovgivning, selv om både Venstre, Konservative og Radikale mener, at det er nødvendigt. 
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil tage en snak med arbejdsmarkedets parter om, hvordan de håndterer konflikter om fagforeningsvalg på arbejdspladserne. Han vil dog ikke gribe ind med ny lovgivning, selv om både Venstre, Konservative og Radikale mener, at det er nødvendigt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) slår fast, at han ikke vil gribe ind i konflikter om fagforeningsvalg på arbejdspladser.

Det står klart, efter at ministeren var til samråd torsdag morgen for at drøfte de ifølge Venstre ”mafialignende tilstande”, der foregår på arbejdspladserne, når ansatte presses og i nogle tilfælde mobbes til medlemskab i en bestemt fagforening.

Debatten om fagforeningsfrihed blussede fornylig op igen, efter Berlingske i februar bragte historien om vvs’eren Peter Hjelmgaard, der modtog en fyreseddel, fordi han nægtede at skifte fagforening.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00