Hvad kendetegnede arbejdsmarkedet 2008/09?

TILBAGEBLIK: Hvad karakteriserede folketingsåret på arbejdsmarkedsområdet? En række arbejdsmarkedspolitikere giver deres bud på de vigtigste emner fra folketingsåret 2008/09.
Folketingssalen har oftest lagt slagmark til, når politikerne har diskuteret årets vigtigste emner på arbejdsmarkedsområdet.
Folketingssalen har oftest lagt slagmark til, når politikerne har diskuteret årets vigtigste emner på arbejdsmarkedsområdet.Foto: ft.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Jeg synes, man har kunnet mærke, at valgkampen frem mod næste valg er i gang. S-SF-R er allerede i gang. Det er mit indtryk, at de mener, at det egentlig er godt, at krisen er der, fordi de vurderer, at mere ledighed vil gavne dem frem mod et valg. De er i bund og grund ikke interesserede i, at krisen bliver løst.

Bent Bøgsted
Arbejdsmarkedsordfører, Dansk Folkeparti

Jens Vibjerg (V):

"Det er klart, at initiativerne til at modvirke krisen har været meget vigtige. Vi har ikke oplevet en så stor og voldsom verdensomspændende krise tidligere, hvor alle lande er ramt. Heldigvis har vi lagt til side, så vi bliver ikke ramt så hårdt som andre europæiske lande. Vi har undgået de store dramatiske fald, som man har set andre steder, og vi har ikke været nødt til at gribe så drastisk ind, som man har set andre steder."

"De ting, der er blevet gjort, er ikke nødvendigvis blevet gjort af beskæftigelsesministeren, da det ofte har været bestemte ressortministre, der har stået for at køre det igennem, men det er klart, at når ledigheden stiger, så er det noget, man som arbejdsmarkedspolitiker forholder sig til."

"En anden stor ting, der skete i løbet af året, var selve arbejdet med kommunaliseringen af jobcentrene. Der nåede vi et godt resultat."

"Vi oplevede også, at vismændene misbrugte deres position til at politisere. Vismændene er økonomer og har derfor økonomiske forudsætninger for at udtale sig, men de har ikke nogen forudsætninger for at udtale sig om organisation, der kunne man lige så godt have lyttet til Per eller Poul. Desværre forfaldt de til at udtale sig politisk om noget, de ikke har forstand på."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00