Ingen flyttede med: Men Lønmodtagernes Garantifond fik hurtigt ro på driften

EKSEKVERING: Lønmodtagernes Garantifond blev udflyttet for under et år siden, men i 2019 forventer ATP alligevel at nå sine servicemål. “Vi gik efter så hurtig en udflytning som muligt,” siger koncerndirektør Anne Kristine Axelsson.

Anne Kristine Axelsson kom til ATP i 2016, og her har hun senest stået i spidsen for blandt andet udflytningen af Lønmodtagernes Garantifond.
Anne Kristine Axelsson kom til ATP i 2016, og her har hun senest stået i spidsen for blandt andet udflytningen af Lønmodtagernes Garantifond.Foto: ATP
Sine Riis Lund

Vi har en del erfaringer med, at udflytninger fungerer bedst, hvis de eksekveres hurtigt.

Anne Kristine Axelsson
Koncerndirektør, ATP

Udflytningen af Lønmodtagernes Garantifond havde sådan set oddsene imod sig, fordi det er et specialiseret område, som samtidigt er grundforsørgelse for nogle lønmodtagere. Så det er ikke et nemt område at udflytte.

Anne Kristine Axelsson
Koncerndirektør, ATP

Under to måneder efter regeringen i januar måned satte Lønmodtagernes Garantifond i Hillerød på udflytningskortet, trådte nye ansatte ind på et kontor i Frederikshavn.

“Vi har en del erfaringer med, at udflytninger fungerer bedst, hvis de eksekveres hurtigt. Derfor tog vi beslutningen, at det gjaldt om at lave en så hurtig udflytning som muligt for ikke at komme ud i driftsproblemer,” fortæller Anne Kristine Axelsson, der er koncerndirektør for Pension, Sikring og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring hos ATP.

Det stod hurtigt klart, at der ville blive brug for en rekrutteringsindsats, hvis der fortsat skulle sikres en stabil drift af fonden, der sikrer løn og pension til lønmodtagere, når virksomheder går konkurs.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00