Integration tilbage i Beskæftigelsesministeriet

RESSORTOMRÅDER: Thorning-regeringen har rokeret på ministeriernes ressortområder. Den nye beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), skal fremover have ansvaret for integration af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet.

Fremover vil ansvaret for både den introducerende og den langsigtede beskæftigelsesrettede indsats for flygtninge og indvandrere være placeret i Beskæftigelsesministeriet.

Tidligere har ansvaret for integrationsindsatsen de første tre år - den såkaldte introduktionsperiode - ligget hos det nu nedlagte Integrationsministerium, men med den nye regerings omrokeringer i ministeriernes ressortområder, bliver ansvaret flyttet til Beskæftigelsesministeriet.

Ud over introduktionsprogrammet vil den nye beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), i fremtiden også få ressortansvaret for sager vedrørende ophold på baggrund af beskæftigelse, eksempelvis greencard- og au pair-ordningerne, jobkort og tilladelser i forbindelse med studieophold.

Ydelser flyttes til Social- og Integrationsministeriet
Omrokeringerne medfører, ud over et større ansvar for integrationsindsatsen, at Beskæftigelsesministeriet afgiver ansvaret for en række ydelser til Social- og Integrationsministeriet.

Det drejer sig om ydelser til borgere, der står permanent uden for arbejdsmarkedet, samt en række særydelser, eksempelvis folkepension, boligstøtte og børnetilskud.

Også ansvaret for førtidspensionen vil fremover placeres hos social- og integrationsministeren. Beskæftigelsesministeriet beholder dog ansvaret for de processer, der leder frem til tilkendelse af førtidspensionen, ligesom ansvaret for efterlønnen forbliver i Beskæftigelsesministeriet.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00