Klart flertal siger nej til højere pensionsalder

PENSION: Det kommer ikke på tale at forkorte indfasningen af den højere pensionsalder. Det slår et stort flertal i Folketinget fast forud for regeringens 2025-plan. Det er noget ”pjat” at tale om, mener DF.

Alt er spil, sagde finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tidligere på sommeren om regeringens kommende 2025-plan. En forkortet indfasningsperiode af den forhøjede&nbsp;pensionsalder kan ministeren imidlertid godt pakke væk&nbsp;med det samme, lyder det fra et flertal i Folketinget.&nbsp;<br>
Alt er spil, sagde finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tidligere på sommeren om regeringens kommende 2025-plan. En forkortet indfasningsperiode af den forhøjede pensionsalder kan ministeren imidlertid godt pakke væk med det samme, lyder det fra et flertal i Folketinget. 
Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Tyson W. Lyall

Vi skal lade være med at genere dem, der er nedslidte. Det er det, man vil gøre ved at fremrykke den højere pensionsalder

Bent Bøgsted
Beskæftigelsesordfører, DF
Fakta
Fakta om den aktuelle folkepensionsalder:  
Folkepensionsalderen er aktuelt på 65 år. Pensionsalderen bliver gradvist forhøjet til 67 år i perioden 2019-2022 og reguleres yderligere til 68 år i 2030.  

Folkepensionsalderen reguleres hvert 5. år med virkning pr. 1. januar i kalenderåret 15 år efter. Det skete første gang i 2015.  

Reguleringen af pensionsalderen stammer fra Velfærdsforliget af 20. juni 2006, som den daværende VK-regeringen indgik med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre.   

Kilde: Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, SF og Dansk Folkeparti afviser alle at pille ved pensionsalderen.

Dermed lægger i alt 114 mandater sig fast på, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kan lade en fremrykning af den forhøjede pensionsalder ligge i det "katalog af ubehageligheder", han omtalte overfor TV 2 tidligere på sommeren.

Kataloget indgår i regeringens arbejde med en kommende plan for dansk økonomi frem mod 2025 og indeholder altså ifølge finansministeren bl.a. muligheden for en kortere indfasningsperiode for forhøjelsen af pensionsalderen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00