Knap 1.000 udlændinge er kommet ind på ny beløbsordning. Nu presser DI regeringen for yderligere lempelser

Siden den lavere beløbsordning trådte i kraft, har næsten 1.000 udlændinge uden for EU fået adgang til danske job, heraf mange i restaurationsbranchen. 3F advarer mod løndumping, mens DI presser regeringen for at få lavet en ny ordning med en endnu lavere grænse.

Især hotel, restaurations- og servicebranchen benytter den nye og lavere beløbsordning. Ved årsskiftet stod branchen for 403 ud af 942 ansættelser, der er sket via den supplerende beløbsordning. Det svarer til 42 procent. Arkivfoto. 
Især hotel, restaurations- og servicebranchen benytter den nye og lavere beløbsordning. Ved årsskiftet stod branchen for 403 ud af 942 ansættelser, der er sket via den supplerende beløbsordning. Det svarer til 42 procent. Arkivfoto. Foto: Colourbox
Rikke BrøndumChristoffer Lund-Hansen

Mens regeringen vil hente indere og filippinere ind til sundhedssektoren, er de private virksomheder godt i gang med at rekruttere medarbejdere uden for Europas grænser.

Ved årsskiftet har erhvervslivet hentet 942 udlændinge ind via den nye beløbsordning, som SVM-regeringen vedtog i april 2023.

Ordningen kan benyttes, hvis medarbejderen tjener mindst 393.000 kroner om året.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00