København går enegang i sag om LO-hjælp til jobcentre

LEDIGE: Københavns Kommune vil gerne invitere LO til at hjælpe i jobcentrene. Det strider mod holdningen i KL, der fastholder modstanden mod fagbevægelsens hjælp.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Jakob Hougaard vil modsat KL gerne have LO og a-kasserne til at hjælpe kommunens jobcentre.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune Jakob Hougaard vil modsat KL gerne have LO og a-kasserne til at hjælpe kommunens jobcentre.
Anders Heissel

Jeg undrer mig over, at KL siger nej tak, inden man ved, hvad LO vil tilbyde. Man bør som det mindste mødes med LO, inden man afviser det.

Jakob Hougaard (S)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune

I direkte strid med holdningen centralt i KL vil Københavns Kommune gerne invitere LO og a-kasserne til at hjælpe med forsikrede ledige i jobcentrene.

LO vil i løbet af de kommende måneder gå i offensiv og tilbyde landets 98 kommuner gratis hjælp til at få forsikrede ledige tilbage i job. Strategiplanen blev vedtaget fredag i sidste uge af LO's hovedbestyrelse, og den er nu klar til at rulle ud over kommunerne.

Men selv om KL tidligere har udtalt modstand mod hjælpen fra LO, åbner Jakob Hougaard (S), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, nu armene for fagbevægelsen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00