Kommuner kæmper med anlægsrammen

BUDGET15: Igen i år meldes der om problemer med at holde de kommunale budgetter inden for de aftalte rammer. Men kommunerne skal nok nå i mål, garanterer KL's formand.

Særligt de større byer oplever, at blive hæmmet af kommunernes økonomiske rammer, fordi en stor befolkningsvækst presser investeringsbehovet op. 
Særligt de større byer oplever, at blive hæmmet af kommunernes økonomiske rammer, fordi en stor befolkningsvækst presser investeringsbehovet op. Foto: norden.org
Kim Rosenkilde

Man kan ikke så godt konkludere på noget endnu.

Martin Damm (V)
Formand for KL

Der var en del nye nye ansigter, men alligevel var meget business as usual, da KL mandag afholdt sit årlige borgmestermøde som optakt til de forestående budgetforhandlinger i landets kommuner.

Parat på bordet lå en lille samling papirer, hvor KL præsenterede sine prognoser for forventningerne til det kommende års budget og dette års regnskabsresultat for kommunerne under et.

Af hensyn til den interne proces i forhandlingerne på tværs af kommunerne ønsker Landsforeningen ikke at dele materialet med andre end landets borgmestre.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00