KU og Dansk Metal Ungdom: 1. maj skal være en fest for hele folket

DEBAT: De unge bør finde sammen på tværs af partiskel og slutte op om kampen for at sikre de bedste vilkår på det danske arbejdsmarked, mener Konservativ Ungdom og Dansk Metal Ungdom.

Af Anders Storgaard
Formand, Konservativ Ungdom
Thomas Skriver
Formand, Dansk Metal Ungdom

I dag er det 1. maj. Det er den dag, hvor vi fejrer de store sejre, den danske arbejderbevægelse har opnået. Men det er også en dag, hvor vi ser fremad mod nye mål og nye arbejdertraditioner.

Og med en livlig offentlig debat om pension, dagpenge og så videre er der behov for, at vi tager arbejdshandskerne på – uagtet hvilket parti man tilhører.

Flere faglærte stemmer borgerligt
Og her ligger mange udfordringer. Hvor samfundet og befolkningen tidligere var knivskarpt inddelt i et klassesamfund, så er vi rykket tættere på hinanden. Den gamle arbejderklasse er blevet væsentligt bedre stillet, end da vores forældre var børn.

Det er naturligvis en god udvikling, men den efterlader os også med mange nye indtryk. Stadig flere faglærte stemmer nu borgerligt, en udvikling, man for 50 år siden aldrig ville have spået om. Den udvikling er et klart udtryk for, at ingen partier længere har patent på arbejdernes gunst. Og set ud gennem vores arbejdsmarkedsvenlige briller, så er det en positiv udvikling.

Mange af de kampe, arbejderbevægelsen har vundet, er skabt af en simpel tankegang. Ud fra den har størstedelen af Folketingets partier og arbejdsmarkedets parter sat sig sammen med en fælles dagsorden: et godt og velfungerende arbejdsmarked.

På den måde har vi sikret fundamentet for, at alle kan skabe sig et godt liv – nemlig danske arbejdspladser. Her bør alle være partipolitisk farveblinde, fordi vores arbejdsmarkeds ve og vel ganske enkelt er for vigtigt til at blive ødelagt af partipolitisk krig.

De unge bør gå sammen
I dag er vi gået sammen for at se, om det kan lykkes i ungdommen.

Derfor rejser vi Danmark tyndt – en formand for Konservativ Ungdom og en formand for Dansk Metal Ungdom – for på trods af massive politiske uenigheder at diskutere, hvordan vi skaber de bedste vilkår for vores generation af arbejdere. Det er en dansk tradition, som er næsten lige så gammel som arbejderbevægelsen selv.

Det er på tide på tværs af partifarve at fejre vores gode arbejdsmarked ved at åbne op for 1. maj, så det bliver en fest for hele folket fremfor kun den venstre side af det politiske spektrum.

I den første version af dette indlæg fremgik det, at Glenn Kaalund Nicolaisen var medforfatter, og at han var formand for Dansk Metal Ungdom. Han er dog tidligere formand, og den rigtige skribent er nuværende formand Thomas Skriver. Altinget beklager.

Forrige artikel Muskelsvindfonden:  I pensionsdebatten bliver de reelt syge og nedslidte glemt Muskelsvindfonden: I pensionsdebatten bliver de reelt syge og nedslidte glemt Næste artikel AE-Rådet: En stærk fagbevægelse sikrer gode overenskomster for hele landet AE-Rådet: En stærk fagbevægelse sikrer gode overenskomster for hele landet