Lærerformand efter afsløringer: Et wake-up call forud for ny overenskomst

OK18: Den danske model er presset efter anklager om aftalt spil ved lærerlockouten i 2013. ”Det må aldrig gentage sig,” siger Anders Bondo forud for overenskomstforhandlinger for 714.000 offentligt ansatte.

”2013-forhandlingerne var en kæmpe politisk skandale. Det bekræfter Thulesen Dahl og Anette Vilhelmsen med deres nye afsløringer," siger Anders Bondo Christensen til Altinget.
”2013-forhandlingerne var en kæmpe politisk skandale. Det bekræfter Thulesen Dahl og Anette Vilhelmsen med deres nye afsløringer," siger Anders Bondo Christensen til Altinget.Foto: /ritzau/Simon Fals
Anders Redder

”Tilliden er i bund, men jeg vælger at være optimist. For det kan ikke rigtig blive værre, end det er nu.” 

Anders Bondo Christensen
Formand for Danmarks Lærerforening og Forhandlingsfællesskabet

Forhandlingsklimaet har ramt bunden forud for vinterens overenskomstforhandlinger for 714.000 offentligt ansatte, og herfra kan det næsten kun gå fremad.

Det er budskabet fra Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, efter at den nye bog "Søren og Mette i benlås" har rippet op i sårene fra lærerkonflikten i 2013 med anklager om aftalt spil.

”Lockouten af lærerne var regeringens beslutning,” siger forhenværende SF-formand Annette Vilhelmsen i bogen ifølge Ekstra Bladet, mens også DF-formand Kristian Thulesen Dahl melder om en politisk orkestreret lockout, som han fik kendskab til under et møde med daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Dokumentation

OK18-køreplan

December 2017. Forhandlingsfælleskabet udveksler generelle krav med henholdsvis KL og RLTN 12.

De generelle forhandlinger på KL-området indledes 5. januar 2018 og tilrettelægges, så de kan afsluttes senest 14. februar 2018.

På det regionale område indledes de generelle forhandlinger 12. januar 2018 og afsluttes 20. februar 2018.

Der foreligger indtil videre ingen endelig plan for forhandlingerne på statens område, men de forventes at følge køreplanen for regioner og kommuner. 

Kilde: Forhandlingsfællesskabet


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00