Lærere tager hul på kongres med kritik af Christiansborg og linedans om OK24

Lærerformand rejste hård kritik af kommunale besparelser, men vendte vreden mod Christiansborg ved åbningen af årets kongres. De delegerede forventer debat om kravene til OK24, hvor hovedbestyrelsen lægger op til at prioritere efteruddannelse.

Lærerformand Gordon Ørskov Madsen på talerstolen ved åbningen af Danmarks Lærerforenings kongres. Kongressen fortsætter onsdag, hvor de delegerede skal vedtage deres krav til forårets overenskomstforhandlinger.
Lærerformand Gordon Ørskov Madsen på talerstolen ved åbningen af Danmarks Lærerforenings kongres. Kongressen fortsætter onsdag, hvor de delegerede skal vedtage deres krav til forårets overenskomstforhandlinger.Foto: Danmarks Lærerforening
Signe Løntoft

Der er både kampvalg om næstformandsposten og tale fra børne- og undervisningsministeren på programmet. Men det mest dramatiske punkt på Danmarks Lærerforenings kongres tegner i år til at blive den interne debat om kravopstilling til de forestående overenskomstforhandlinger. 

Det stod klart på kongressens første dag, tirsdag, selvom formandens mundtlige beretning især handlede om den kommunale økonomi på skoleområdet:

”Næste års budgetter gør mig faktisk vred,” sagde formand Gordon Ørskov Madsen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00