Langt færre falder fra på erhvervsuddannelser

REFORM: Efter indførelsen af karakterkrav står det nu klart, at langt flere elever end tidligere gennemfører første del af erhvervsuddannelsen. "Nu skal vi bare have nogle flere til at søge ind," siger direktør.

Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler er godt tilfreds med det mindskede frafald på erhvervsuddannelserne.
Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler er godt tilfreds med det mindskede frafald på erhvervsuddannelserne.Foto: Danske Erhvervsskoler
Erik Bjørn Møller

Om en måneds tid har vi tallene for 2016, og det bliver spændende, om vi kan se fremgang. Men der skal en massiv indsats i folkeskolen til, hvis det skal lykkes at flytte flere tusinde elever de kommende år.

Lars Kunov
Direktør i Danske Erhvervsskoler

Det voldsomme elevfrafald er bremset, og langt flere elever end tidligere gennemfører nu første del af deres erhvervsuddannelse, viser de første landsdækkende tal fra erhvervsskolerne, efter at erhvervssuddannelsesreformen trådte i kraft sidste år.

Dermed lever reformen – der blandt andet har medført adgangskrav på karakteren 02 i dansk og matematik – foreløbig op til de politiske intentioner om at tiltrække og fastholde flere elever direkte fra folkeskolen.

"Fantastisk flot resultat"
”Det er et fantastisk flot resultat i betragtning af, at det er første hold, og både elever og skoler skal gøre sig nogle erfaringer. Så jeg tror på, at gennemførelsesprocenten vil stige yderligere de kommende år. Nu skal vi så bare have nogle flere til at søge ind på en erhvervsuddannelse,” siger direktør i Danske Erhvervsskoler, Lars Kunov.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00