LO-cheføkonom: Gør som nordmændene

ARBEJDSLØSHED: LO og S kritiserer VK-regeringen for at vælge de forkerte kriseværktøjer. "Gør som den norske regering og lav en vækstpakke. Det har holdt den norske ledighed i ro," siger de.
Foto: colourbox.com
Torbjørn Næs Bertelsen

Regeringen har indtil nu valgt de forkerte redskaber. De initiativer, man har valgt, med frigivelse af SP-midler og massive skattelettelser, kommer først til at virke fra 2010 eller senere. Modsat vil offentlige investeringer sætte gang i beskæftigelsen og gavne økonomien nu og her.

Jan Kæraa Rasmussen
Cheføkonom, LO

Fra april 2008 til april 2009 oplevede det danske samfund en stigning i arbejdsløsheden på 2,4 procentpoint. Ifølge tal fra Eurostat, som LO har bearbejdet, steg arbejdsløsheden fra 3,1 pct. til 5,5 pct.

I samme periode steg arbejdsløsheden i vores nordiske broderland Norge kun med 0,8 pct. Den globale økonomiske krise går altså ikke Norge ram forbi, men stigningen i arbejdsløsheden er tre gange så lav i Norge som i Danmark.

På baggrund af tallene mener cheføkonom i LO, Jan Kæraa Rasmussen, at den danske regering i højere grad skulle have gjort som den norske regering og fremrykket offentlige investeringer.

"Den danske regering skulle have gjort mere som den norske, som allerede i januar lavede investeringspakker med offentlige investeringer. Krisens alvor burde være gået op for regeringen allerede i januar, da man var nødsaget til at redde bankerne ud af ilden," siger Jan Kæraa Rasmussen.

Han mener, at den danske regering har kørt med håndbremsen trukket, når det kommer til at håndtere den økonomiske krise.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00