Om  
Torben Klitmøller Hollmann

Markant sundhedsprofil vil være regionsformand for S: "Jeg tør tage de upopulære beslutninger"

Tidligere FOA-spids Torben Hollmann stiller op som formand for Region Sjælland for Socialdemokratiet. Han vil blandt andet sørge for et opgør med manglende læger i regionen, fortæller han til Altinget.

Torben Hollmann blev i 2022 kåret til den 16. mest magtfulde sundhedsprofil i Danmark.
Torben Hollmann blev i 2022 kåret til den 16. mest magtfulde sundhedsprofil i Danmark.Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Han er flere gange blevet kåret til en af landets mest magtfulde mennesker på sundhedsområdet, og nu vil Torben Hollmann være regionsformand på Sjælland.

Det bekræfter sundhedsprofilen overfor Altinget, efter han onsdag aften er blevet godkendt som Socialdemokratiets kandidat til regionsrådsvalget.

"Jeg har aldrig lavet andet end at arbejde med sundhedspolitik i hele mit liv. Alle de faglige organisationer kender jeg, og jeg ved, hvad de vil have og ikke vil have," siger han. 

Formandskandidaten har igennem en årrække været formand for social- og sundhedssektoren hos FOA. I dag er han centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune.

Læs også
 

Flere læger på Sjælland

I 2022 kårede Dagens Medicin ham som den 16. mest magtfulde person på sundhedsområdet.

"Jeg har været på toppen af sundhedsvæsenet hele mit liv. Jeg har kant og er modig, og jeg tør tage de upopulære beslutninger," siger han.

Hvilke beslutninger er det?

"Vi skal have taget et opgør med antallet af læger i regionen. Jeg vil være med til at sikre en ordentlig lægedækning på Sjælland, både i forhold til speciallæger og praktiserende læger," siger Torben Hollmann.

Hvorfor er den beslutning upopulær? 

"Fordi de fleste læger gerne vil til København."

Generelt vil Torben Hollmann arbejde for, at sundheden får et løft og kommer tættere på borgerne, fortæller han.

"Det skal være en fælles opgave at hjælpe borgerne med sundhed der, hvor de er. Det handler om de rette hænder til de rette opgaver," siger han og fortsætter:

"Vi mangler stadig at føre flere af de tiltag ud, der ligger fra 10-årsplanen i psykiatrien."

Læs også

Evig socialdemokrat

Hollmann vil overtage formandsstafetten fra Heino Knudsen (S), der tilbage i marts meddelte, at han i stedet vil fokusere sine kræfter på at komme i Folketinget.

”Jeg vil fuldt ud fortsætte mit nuværende arbejde for Region Sjælland som regionsrådsformand frem til næste regionsrådsvalg i 2025, hvor vi skal have en ny socialdemokratisk spidskandidat klar i Region Sjælland,” sagde Heino Knudsen.

Og det er det kandidatur, Torben Hollmann nu sigter efter.

Hvorfor lige Socialdemokratiet?

"Jeg har aldrig overvejet, om det skulle være anderledes. Det har nok noget med min opvækst at gøre. Jeg har altid været socialdemokrat, det er der ikke så meget hokus-pokus i," siger Torben Hollmann.

Valget til landets regioner finder sted tirsdag den 18. november 2025.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Klitmøller Hollmann

Spidskandidat (S), Region Sjælland, kommunal centerchef for sundhed og ældre, fhv. formand, social- og sundhedssektoren, FOA
social- og sundhedsassistent, ma. i organisationspsykologi

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024