Om  
Charlotte Albæk

Mindeord: Arbejdsmiljøsekretariatets Charlotte Albæk (54)

Preben Meier Pedersen, der er chefkonsulent på Arbejdsgiverpolitisk Center, skriver mindeord om sekretariatschef for Arbejdsmiljøsekretariatet Charlotte Albæk, der blev 54 år.

Sara Ridder

Et forsigtigt PS i ansøgningen: »Jeg håber ikke, det gør noget, at vi kender hinanden.« Nej da. Dine faglige kompetencer og menneskelige kvaliteter, så rigelige, de tæller. Men typisk for Charlotte. Det skulle gå ordentligt til. Vi søgte en ny sekretariatschef til Arbejdsmiljøsekretariatet, et samarbejde mellem fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer.

Straks vi mødte Charlotte, stod det klart. Rolig og overbevisende ved sin personlige udstråling, Charlotte var den, vi søgte.
Hun mestrede at lede en gruppe selvstændigt arbejdende og tænkende konsulenter i et miljø præget af stadig udvikling.

At samarbejde i en politisk styret organisation med forskellige interesser. At bevare overblikket i en hektisk hverdag med store forventninger til resultaterne. Ledererfaringen havde Charlotte fra sit job i Amnesty International. Indsigt i arbejdsmarkedsforhold og arbejdsmiljø kom hurtigt i vores intense samarbejde.

Typisk for Charlotte var det, at hun gerne ville gøre det færdigt, hun nu skulle forlade. Ikke bare haste videre. Der var brug for mere tid til at klare overdragelsen, så vi måtte vente. Og det var den ekstra tid værd. Med Charlotte fik vi en leder, som hvilede i sig selv, som overbeviste ved sine resultater. Hun viste tillid, lyttede og inddrog alle – både medarbejderne og os,
der var den politiske ledelse af samarbejdet i Arbejdsmiljøsekretariatet.

Finansministeren skar i vores økonomi, og vækst og udvikling blev afløst af udfordringer om tilpasning og konsolidering. Charlotte ledte os sikkert gennem svære prioriteringer og snævre rammer for nytænkning. Hun viste omsorg for sine medarbejdere. Det betød alt, at de havde et ordentligt arbejdsmiljø – hvordan skulle de ellers kunne inspirere og vejlede ansatte i kommuner, regioner og staten, så de får et godt arbejdsmiljø? Tænkte først på andre, måske for lidt på sig selv.

Charlotte var hele tiden ivrig efter at udvikle og gøre det endnu bedre. At sikre, at vi når dem, det hele drejer sig om, ansatte og ledere på de mange arbejdspladser. Åben for nye veje til at bringe budskabet frem.

Efter sommerferien 2013 blev Charlotte alvorligt syg, men kom tilbage efter nogle måneder. Havde det tilsyneladende bedre. Men smerter og sygdom kom igen sidste år. Vi håbede, men frygtede. Efter lang tids sygdom sov Charlotte stille ind, omgivet af sin familie. Fri for smerter og bekymringer.

Mindeordet blev bragt i Politiken 17. april. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Charlotte Albæk

Sekretariatschef, Arbejdsmiljøsekretariatet, bestyrelsesmedlem, kasserer, Alternativet København
cand.polit. (Københavns Uni. 1990), eMBA (CBS 2007)

0:000:00