Minister-kovending rejser mange spørgsmål

PRAKTIK: Glæden over undervisningsministerens ændrede holdning til uddannelsesklausuler er stor hos fagforeninger og oppositionen, men kovendingen rejser også tvivl om, hvad ministeren konkret vil gøre.
Marie Dissing Sandahl
Endelig. Sådan lyder det fra LO-sekretær Ejner K. Holst efter, at undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) har ændret mening om brugen af uddannelsesklausuler i offentlige byggerier for at afhjælpe manglen på praktikpladser, som netop er toppet med tæt på 9.000 elever, som mangler en læreplads.

Ministeren forklarer i dagbladet Politiken, at den økonomiske krise er direkte medvirkende til praktikpladsmangelen, og at han derfor ved store offentlige projekter vil "undersøge, om vi kan bruge uddannelsesklausuler," som han siger til avisen.

Og det er en melding, som fagbevægelsen og oppositionen har længtes efter. Men kovendingen rejser også mange spørgsmål. For det er ikke klart, hvad ministeren konkret vil gøre, lyder det fra Ejner K. Holst, som er spændt på, hvordan Troels Lund Poulsen vil sætte handling bag ordene.

"Manglen på praktikpladser, der har været konstant stigende gennem de sidste år, er et kæmpe samfundsmæssigt problem, og vi har ikke råd til at tøve længere. Der skal handling til," siger han i en pressemeddelelse.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00