Misforstået redskab fældede Cecilia Lonning-Skovgaard - for de ledige er alt som før

En historie i pressen om, at københavnske jobcentre ikke havde henvist ledige til job i to år blev begyndelsen på enden for beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonnning-Skovgaard (V). Den skarpe konklusion viste sig dog at ikke at være korrekt. Altinget forklarer her hvorfor.  

De jobparate ledige i København nåede kun i en måneds tid at opleve en ny praksis med øget brug af værktøjet henvisninger. I dag formidler kommunen job gennem samtaler, som den har gjort siden 2015. 
De jobparate ledige i København nåede kun i en måneds tid at opleve en ny praksis med øget brug af værktøjet henvisninger. I dag formidler kommunen job gennem samtaler, som den har gjort siden 2015. Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Forargelsen var stor, da Berlingske i oktober fortalte, hvordan københavnske jobcentre ikke havde henvist en eneste ledig til job siden 2019, men kun havde afholdt mere uforpligtende samtaler. 

Overskriften kom i forlængelse af en historie tidligere på sommeren om rengøringsvirksomheden De 5 Stjerner, der forgæves havde søgt ledige rengøringsassistenter hos jobcentret. 

En presset beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) måtte beklage og gik kort efter i medierne med en fyreseddel til den ansvarlige direktør i forvaltningen, Marianne Sørensen. En mistanke om, at ledige ikke står til rådighed, er noget af det værste for en Venstre-borgmester med ansvar for området og jobcentrene fik besked på at skifte praksis og henvise flere til bestemte job. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00