Ny forvirring om PSO-lettelse

AFGIFT: Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) svarer ikke klart på, hvornår PSO-afgiften bliver lettet som aftalt med Vækstaftalen. Det mener Venstre, der kræver svar på, om beslutnigen er parkeret hos EU.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen under samrådet, der har givet anledning til ny forvirring om PSO-afgiftslettelsen.
Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen under samrådet, der har givet anledning til ny forvirring om PSO-afgiftslettelsen.Foto: Folketingets tv
Morten Øyen

Der er kun tale om lille del af PSO-afgiftslettelsen, der bliver forsinket på grund af EU-Kommissionens anklager om traktatoverskridelse. Sådan lød det fra klima- og energiminster Rasmus Helveg Petersen (R) på et samråd i Folketinget i sidste uge.

Men ser man efter i bemærkningerne til lovforslaget, ser det ud, som om at der ingen lettelser af PSO-afgiften kommer på tale, før EU-striden er afgjort. Venstre ønsker derfor en forklaring på, hvad der gælder.

På sidste uges samråd fortalte klima- og energiministeren, at 9,8 milliarder kroner af de 13,2 milliarder kroner i PSO-lettelse er generelle lettelser. De regnes ifølge ministeren ikke som statsstøtte og skal derfor ikke godkendes af EU-Kommmissionen. De resterende 3,4 millarder kroner er til gengæld koblet sammen med konkrete støtteordninger, og de skal.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00