Ny overenskomst skal sikre bedre adgang til speciallæger i yderområder

Speciallægerne kan komme til at spille en vigtig rolle i fremtidens sundhedsvæsen, siger professor om ny overenskomst mellem FAPS og Danske Regioner. Aftalen etablerer kvalitetsklynger og indfører mulighed for satellitpraksis.

Formand for FAPS, Ann-Louise Reventlow-Mourier, mener, hendes medlemmer er motiverede for at rykke ud i sundhedshuse eller nærhospitaler i yderområder en dag eller to om ugen.
Formand for FAPS, Ann-Louise Reventlow-Mourier, mener, hendes medlemmer er motiverede for at rykke ud i sundhedshuse eller nærhospitaler i yderområder en dag eller to om ugen.Foto: Jesper Schwartz
Signe Løntoft

Et økonomisk løft, bedre speciallægedækning i yderområder og øget tilgængelighed for patienterne. Det er nogle af hovedpunkterne i den ny overenskomst mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) og Foreningen af Speciallæger (FAPS), som netop er faldet på plads.

I Danske Regioner udtrykker formand for RLTN, Anders Kühnau (S), stor tilfredshed med aftalen:

"Vi har lavet en ny kvalitetsmodel, som jeg er rigtig glad for, og så er vi kommet videre i forhold til at kunne skabe nærtilbud til borgerne. Så vi kan få udbredt de praktiserende speciallægers tilbud til endnu flere borgere, også geografisk," siger han.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00