Ny S-kampagne skal forhindre diskrimination på arbejdsmarkedet

RUMMELIGHED: Mange oplever diskrimination på arbejdspladsen på grund af seksualitet. Det vil ligestillingsminister Mogens Jensen (S) forhindre med en ny LGBT-kampagne.

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S).
Ligestillingsminister Mogens Jensen (S).Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Cecilie Toft

Det danske arbejdsmarked befinder sig i øjeblikket i en ”loose-loose” situation: Ansatte på arbejdsmarkedet ikke er inkluderende nok overfor mennesker med en LGBT-identitet, det skaber mistrivsel hos den enkelte og forringer produktiviteten.

Det mener ligestillingsminister Mogens Jensen (S), som med en ny kampagne vil sætte en stopper for chikane og diskrimination af LGBT-personer på arbejdsmarkedet.

”Jeg er gået sammen med organisationer på arbejdsmarkedet, med udvalgte virksomheder og interesseorganisationer om at iværksætte en kampagne, som skal fremme åbenhed og inklusion på arbejdsmarkedet,” siger han.

Dokumentation

OM KAMPAGNEN:

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) præsenterede til 3F’s LGBT-konferencen nye tal, som viser, at det kun er 48 procent af ansatte på landets arbejdspladser, der er åbne over for alle mennesker på deres arbejdspladser. Tallene er udarbejdet af embedsmænd fra Miljø- og Fødevareministeriet, som ligestillingsområdet hører under.

Blandt andet på baggrund af de tal har regeringen valgt at iværksætte en kampagne i samarbejde med organisationer på arbejdsmarkedet, virksomheder og interesseorganisationer, som har til formål at skabe mere åbenhed og inklusion for LGBT-personer på det danske arbejdsmarked. Kampagnen udkommer i slutningen af 2020.

Mogens Jensen præsenterede fredag formiddag nogle af omdrejningspunkterne i kampagnen.

Kampagnen vægter fokus på, at små hensyn kan have en stor betydning for inklusion på arbejdspladser, Ifølge Mogens Jensen, er det derfor bedre at starte LGBT-inklusionen lidt klodset, end at være lammet af frygt for at gøre det forkert,

Et andet omdrejningspunkt handler om at få skabt konkret handling ud fra akademiske drøftelser om inklusion af LGBT-ansatte.

Han lægger også op til at skrive trans- og interkønnede ind i lovgivningen, så de er sikret beskyttelse mod diskrimination på baggrund af seksualitet.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00