Ny statsforhandler skal klinke skårene og sikre udramatisk overenskomstaftale

PORTRÆT: Styrelsesdirektør Signe Friberg Nielsen er kendt for at være driftssikker og god til at lytte. Evner, hun skal bruge til at få en fredelig overenskomstaftale i hus og genskabe et tillidsfuldt forhandlingsmiljø ovenpå et konfliktfyldt OK18.

Signe Friberg Nielsen blev ansat som ny direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i 2019.
Signe Friberg Nielsen blev ansat som ny direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen i 2019.Foto: Medarbejder- og Kompetencestyrelsen
Sine Riis Lund

Hun har rigtig mange års erfaring med at analysere og vurdere, hvad det er for et spil og en intern positionering, der er på lønmodtagersiden, og det bliver en af hendes helt store styrker i de nuværende forhandlinger.

Klaus Matthiesen, Ansvarlig for overenskomst- og aftaleområdet hos foreningen Yngre Læger

Hun er en de klassiske forhandlere, der ved, at det bliver en meget kortsigtet sejr, hvis ikke begge parter kommer ud af en forhandling med succes.

Jakob Bang, Forhandlingschef i FOA

Når de ansætter folk til forhandlerteamet i Danske Regioner, sker det stadig, at de trækker et citat frem fra deres tidligere forhandlingsdirektør Signe Friberg Nielsen.

“Vi fortæller dem, at der er en god grund til, at man har to ører og én mund, og det stammer fra Signe, der gik meget op i vigtigheden af at lytte til modparten,” fortæller Ole Lund Jensen, forhandlingschef i Danske Regioner.

Evnen til at lytte og finde fælles fodslag i forhandlingsforløb har alle dage været et af Signe Friberg Nielsens varemærker, og det er nok også i det lys, at man skal se valget af direktør for den nyoprettede Medarbejder- og Kompetencestyrelse i 2019.

Dokumentation

Blå bog: Signe Friberg Nielsen

Arbejde
2019: Medarbejder- og Kompetencestyrelsen - Direktør
2004 – 2019: Danske Regioner - Forhandlingsdirektør
1990 – 2004: KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte, nu Forhandlingsfællesskabet) - Sekretariatschef, Vicesekretariatschef og Juridisk Konsulent
1988 – 1990: Dansk Sygeplejeråd – Juridisk Konsulent

Uddannelse
1988: Cand. jur. fra Københavns Universitet.

Kilde: Medarbejder- og Kompetencestyrelsen


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00