Analyse af 
Rikke Brøndum

Punktstrejker er kun første tegn: Sygeplejerskernes organisering er under opbrud

En lang række sygeplejersker får i denne uge besked fra Danske Regioner om, at de skal betale bod for de seneste ugers arbejdsnedlæggelser, og at de vil blive trukket i løn. Men sygeplejerskernes ønske om forandring er så stærkt, at det vil præge deres organisering fremover, og strejkerne er efter alt at dømme kun første tegn.

Rikke Brøndum

Mandag kan man i blandt andet Jyllands-Posten finde store annoncer fra sygeplejersker, som beder danskerne om at støtte dem økonomisk i kampen for bedre vilkår.

Dog er afsenderen ikke Dansk Sygeplejeråd, som man måske kunne forvente efter regeringens lovindgreb, men i stedet Foreningen af Danske Sygeplejersker, der opstod sidste år ud af en Facebook-gruppe, som hurtigt fik opbakning fra tusindvis af sygeplejersker.

Det var især ønsket om at ændre sygeplejerskernes lønindplacering blandt de offentlige faggrupper, som drev mobiliseringen og i foråret også et borgerforslag om det samme.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024