Økonomer: Nye børnetal sikrer Wammen op mod fem milliarder kroner ekstra at rutte med

Med en ny befolkningsprognose forventer Danmarks Statistik nu, at der frem til 2030 vil blive født 34.000 færre børn, end tidligere forudsat. Det sparer ifølge økonomer regeringen for et væsentligt milliardbeløb.

De officielle befolkningsprognoser fra Danmarks Statistik og Dream forventer nu væsentlig færre nyfødte de kommende år. Det kan ifølge økonomer sikre regeringen op mod fem milliarder kroner mere i disponibelt råderum, når råderummet genberegnes i august.<br>
De officielle befolkningsprognoser fra Danmarks Statistik og Dream forventer nu væsentlig færre nyfødte de kommende år. Det kan ifølge økonomer sikre regeringen op mod fem milliarder kroner mere i disponibelt råderum, når råderummet genberegnes i august.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Behovet for vuggestuer og børnehavepladser bliver mærkbart mindre de kommende år, end regeringen har lagt til grund for sin økonomiske politik.

Med noget der ligner et teknokratisk trylleslag, står regeringen til at spare et milliardbeløb på, at der bliver født færre børn, end prognosemagerne i Danmarks Statistik og Dream ind til nu har regnet med.

Tirsdag kom de to institutioner med en længe ventet opdatering af de officielle befolkningsprognoser, hvor forudsætningerne om danske kvinders fertilitet er nedjusteret, så de bedre afspejler de faktiske forhold.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024