Økonomisk Redegørelse viser stigning i beskæftigelsen

DOKUMENTATION: Beskæftigelsen er steget med næsten 20.000 personer siden begyndelsen af 2013, og især unge og ældre er kommet i beskæftigelse. Det fremgår af Økonomisk Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har offentliggjort tirsdag.

Redaktionen

Det var positive meldinger, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager kom med på tirsdagens pressemøde, hvor Økonomisk Redegørelse blev præsenteret.

Siden starten af 2013 er beskæftigelsen nemlig steget med næsten 20.000 personer.

Fremgangen ventes at fortsætte, sådan at beskæftigelsen vokser med henholdsvis 21.000 og 22.000 personer i 2014 og 2015. Ledigheden, som har været aftagende siden midten af 2012, ser derfor ud til yderligere at falde.

"Vi ser stadig flere tegn på fremgang. Ikke mindst på arbejdsmarkedet, hvor udviklingen for alvor er vendt. Der er flere jobåbninger, flere ledige kommer i arbejde, og færre bliver ramt af langtidsledighed," siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi har holdt hånden under beskæftigelsen i kriseårene, og vi har gennemført reformer, der både er med til at sikre os et velfungerende arbejdsmarked og skabe grobund for et holdbart opsving i dansk økonomi frem mod 2020."

Læs hele Økonomisk Redegørelse her

 

Dokumentation

Hovedpunkter, som de fremgår af Økonomisk Redegørelse:

- På arbejdsmarkedet er beskæftigelsen steget med næsten 20.000 personer siden begyndelsen af 2013. Beskæftigelsen er især steget blandt personer under 30 år og over 50 år. Bag ændringen i antallet af beskæftigede ligger store bruttobevægelser ind og ud af beskæftigelse og mellem job. Alene i 2013 fandt mere end 500.000 personer nyt job, heraf kom en del fra ledighed. Afgangen fra ledighed til beskæftigelse er både steget for korttids- og langtidsledige.

- Beskæftigelsen ventes at stige yderligere i år og næste år, især i den private sektor. Den samlede stigning i beskæftigelsen ventes at blive henholdsvis 21.000 og 22.000 personer i 2014 og 2015. Beskæftigelsen når dermed tilbage til niveauet i 2006 og før overophedningen af dansk økonomi.

- Ledigheden er fortsat med at falde, og samlet set er bruttoledigheden reduceret med ca. 14.000 personer i første halvår af 2014. Udviklingen afspejler den stigende beskæftigelse, men er også påvirket af indfasningen af kontanthjælpsreformen, som rent teknisk har ført til en reduktion af antallet af unge kontanthjælpsmodtagere, som registreres som ledige i statistikken. Bag de rent statistiske ændringer er der imidlertid også tegn på, at flere unge kontanthjælpsmodtagere er gået i gang med en uddannelse eller har fundet et arbejde. Årsniveauet for bruttoledigheden ventes at falde yderligere til 126.000 personer i 2015 i kraft af en fortsat fremgang i beskæftigelsen.

Kilde: Økonomisk Redegørelse


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00