Patientforeninger vrede over sygedagpenge-nøl

FINANSLOV: Kræftens Bekæmpelse og Gigtforeningen kritiserer regeringen i skarpe vendinger for ikke som lovet at forlænge sygedagpenge-perioden i deres finanslovforslag.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Sagen kort 

I dag kan man som udgangspunkt kun få sygedagpenge i et år inden for 18 måneder, medmindre man opfylder betingelserne for en dispensation. Det betyder, at cirka 6.000 personer hvert år mister retten til sygedagpenge og må nøjes med kontanthjælp eller slet ingenting, hvis man har friværdi, opsparing eller en ægtefælle med arbejde.

"Det er helt uforståeligt. Det er helt utåleligt." Sådan lyder det fra direktørerne fra henholdsvis Kræftens Bekæmpelse og Gigtforeningen som kommentar til, at regeringen i finanslovforslaget ikke har fundet penge til at forlænge den periode, man kan modtage sygedagpenge.

At de to foreninger er særligt utilfredse skyldes, at regeringen har lovet at fjerne begrænsningen både inden og efter valget, samt at Enhedslisten støtter initiativet.

"Det er helt uforståeligt, at folk, som kæmper med en kræftsygdom, samtidig skal risikere helt at miste deres indtægtsgrundlag. En kræftsygdom er i forvejen en meget stor belastning for hele familien. Kommer der så også økonomiske bekymringer oveni, vælte hele læsset meget nemt for den her gruppe mennesker," siger Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00