Podcast: Er mere øremærket barsel til far et frontalangreb fra EU eller et brækjern for ligestillingen?

BARSEL: EU tvinger Danmark til at øremærke mere barsel til fædre, og det får debatten om ligestilling og utidig indblanding fra Bruxelles til at slå gnister. Lyt med, når to politikere tager debatten i denne særudgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Finansminister Nicolai Wammen (S) nåede lige akkurat at lande en finanslov, inden han meldte ud, at han går på barsel.

I Bruxelles presser EU på for at sikre, at mange flere fædre vil gøre det samme, og et nyt direktiv tvinger europæerne - og dermed også danskerne - til fremover at øremærke mere barsel til far. Og der er ingen vej udenom.

Men er de nye barselsregler et kvantespring for ligestillingen eller utidig indblanding fra EU?

Nogle mener, at det bryder med centrale familieværdier, mens andre mener, at det er i strid med den danske model.

Støtterne af forslaget fastholder, at det er på tide med klare regler, så der kan komme mere ligestilling på arbejdsmarkedet. Nogle mener egentlig, at Danmark bør gå længere end det, direktivet kræver.

Hvem har ret? Og hvordan vil politikerne skrue et nyt barselssystem sammen, når EU-direktivet inden længe skal implementeres? 

Det kan du høre mere om, når vi i denne særudgave af Altinget Ajour dykker ned i fremtidens barselsregler og tager debatten. Hør fra Altingets arbejdsmarkedspolitiske redaktør, Søren Elkrog Friis, samt politikerne Samira Nawa fra Radikale og Mette Thiesen fra Nye Borgerlige.

Vært er Martin Mauricio, journalist på Altinget.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Er Danmarks oprør mod fælles mindsteløn bare ’fake news’? Ugens EU-podcast: Er Danmarks oprør mod fælles mindsteløn bare ’fake news’?
Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 3

Velfærdsoverblikket: Det sker i uge 3

OVERBLIK: Regeringens omdiskuterede epidemilov førstebehandles i Folketinget, KL inviterer til stor sundhedskonference, og så er to ministre kaldt i samråd. Her er overblikket over ugens vigtigste begivenheder på velfærdsområdet.