Reformkommission anbefaler at ændre brugerbetaling på efteruddannelser

Ifølge regeringens Reformkommission bør en større del af de erhvervsrettede efteruddannelser være gratis, og samtidig skal de store uddannelsesfonde hos arbejdsmarkedets parter i højere grad i spil. 

I et interview med Ugebrevet Mandag Morgen løfter professor Jørgen Søndergaard i dag lidt af sløret for Reformkommissionens anbefalinger om efteruddannelse. 
I et interview med Ugebrevet Mandag Morgen løfter professor Jørgen Søndergaard i dag lidt af sløret for Reformkommissionens anbefalinger om efteruddannelse. Foto: Colourbox
Rikke Brøndum

Om få uger ventes regeringens stort anlagte Reformkommission at fremlægge sine første anbefalinger til, hvordan danskerne bliver bedre til efter- og videreuddanne sig. 

I et interview med Ugebrevet Mandag Morgen løfter professor Jørgen Søndergaard i dag noget af sløret for nogle af kommissionens anbefalinger. Blandt andet lægger den op til at ændre det nuværende taxameter-system for professionshøjskolerne og gøre det muligt at flytte efteruddannelsen ud på virksomhederne.    

For de kortuddannede på arbejdsmarkedet har Kommissionen desuden flere forslag til, hvordan man kan øge deres motivation til at tage tilbage på skolebænken i perioder. Blandt andet skal flere af de penge, som arbejdsmarkedets parter afsætter til efteruddannelse i overenskomsterne, i spil. Eksempelvis ved at gøre det mere overskueligt for lønmodtagerne at vælge de relevante tilbud.  

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00