Regeringen afsætter 1,3 mia. kroner til Arbejdstilsynet og foreslår permanent bevilling

Regeringen afsætter knap 1,3 milliarder kroner til en ny politisk aftale om arbejdsmiljøet de næste fire år og derefter en varig bevilling fra 2027 på 200 millioner kroner mere end i dag. Fagbevægelsen jubler og håber på en bred politisk aftale.

Arbejdsmiljøet har fået over en milliard de næste fire år. Torsdag fremlægger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) regeringens udspil til en ny politisk aftale på området. 
Arbejdsmiljøet har fået over en milliard de næste fire år. Torsdag fremlægger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) regeringens udspil til en ny politisk aftale på området. Foto: Colourbox
Rikke Brøndum

Efter et år med usikkerhed om Arbejdstilsynets fremtid åbnede regeringen onsdag for den store pengepose.

På finansloven for 2023 er der afsat 1,3 milliarder kroner over de næste fire år til en ny aftale om arbejdsmiljøindsatsen. Herefter lægger regeringen op til en varig bevilling, som vil være 200 millioner kroner højere end i dag.

Og selv om arbejdsmiljøet på forhånd var ventet at blive en topprioritet i finansloven, glæder det næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Morten Skov Christensen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00