Regeringen og KL er enige: 56 tiltag skal sikre besparelser i kommuner for at betale lønløft

Tilpasning af regler for magtanvendelse og tilsyn i folkeskolen er blandt de konkrete ændringer regeringen og KL er blevet enige om for at kunne spare hundredvis af millioner på administration i kommunerne. Vi er langt fra i mål, understreger KL-formand.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og KL's formand Martin Damm (V) er blevet enige om 56 konkrete regler der skal ændres i kommunerne. Det skal være med til at sikre besparelser for op mod 700 millioner kroner til at betale for det ekstraordinære lønløft til sygeplejersker, pædagoger og sosu'er.<br>
Finansminister Nicolai Wammen (S) og KL's formand Martin Damm (V) er blevet enige om 56 konkrete regler der skal ændres i kommunerne. Det skal være med til at sikre besparelser for op mod 700 millioner kroner til at betale for det ekstraordinære lønløft til sygeplejersker, pædagoger og sosu'er.
Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Lempede krav til undervisning i dansk og matematik. En omlægning af hjælpeordning til brogere med handicap. Og en justering af reglerne om magtanvendelse på socialområdet.

Det er blot nogle af 56 konkrete tiltag, regeringen og KL er blevet enige om for at spare penge på kommunernes administration, som kan betale for trepartsaftalen om lønforhøjelse til sosu’er, sygeplejersker og pædagoger, som blev indgået i december.

Men det er kun begyndelsen lyder det fra KL’s formand, Martin Damm (V).

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00