S har ingen dagpengepolitik

DAGPENGE: For anden gang i træk går S til valg uden noget bud på, hvordan dagpengesystemet bør se ud. Trepartsforhandlinger lød svaret i 2011, og nu peger partiet på en kommissionsrapport. Det er en farlig strudsestrategi, siger valgforsker.

Foto: Colourbox.com
Jørgen Skadhede

Strudsen er nødt til at trække hovedet op af hullet inden alt for længe. For Socialdemokratiets egen skyld vil jeg da håbe, at de kommer med et dagpengeudspil inden valget, for ellers kan det blive en lang og ubehagelig valgkamp for dem.

Rune Stubager
Valgforsker ved Aarhus Universitet

Socialdemokratiet er på vej i valgkamp for anden gang i træk uden at have nogen dagpengepolitik.

Partiet har hele tiden været modstandere af dagpengereformen fra 2010. Men hverken ved valget i 2011 eller her og nu har S noget bud på, hvordan dagpengesystemet skal se ud i stedet. På alle de væsentlige punkter om periodens længde, genoptjening og satserne mener S officielt ikke noget.

I 2011 lød svaret i valgoplægget ”Fair Løsning”, at det skulle arbejdsmarkedets parter afklare i en trepartsforhandling efter valget. Den forhandling faldt siden til gulvet med et brag. I dag lyder svaret, at man må afvente og se, hvad dagpengekommissionen anbefaler, når dens rapport lander efter næste valg.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00