S lover penge til maskinmesteruddannelsen

TILLÆG: Socialdemokraterne vil give maskinmesteruddannelsen en tillægsbevilling på 10 millioner kroner, som skal sikre, at alle kan blive optaget på uddannelsen. Erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) har tidligere afvist at tilføre uddannelsen flere penge.

Socialdemokraterne er igen klar til at punge ud. De har netop fremsat et beslutningsforslag, der skal sørge for, at maskinmesteruddannelsen får en ekstra bevilling på 10 millioner kroner. Pengene skal bruges til at oprette ekstra studiepladser.

"Hvis der ikke oprettes yderligere studiepladser, må maskinmesterskolerne og de maritime uddannelsesinstitutioner afvise op til 200 unge, der allerede har søgt eller forventes at søge på baggrund af en stor forhåndsinteresse. På den måde risikerer erhvervslivet at miste en hel årgang af maskinmestre, samtidig med at uddannelsesinstitutionerne må skære ned og bremse de investeringer, der allerede er sat i gang, siger Bjarne Laustsen (S) i en pressemeddelelse.

Forslaget vækker glæde hos Maskinmestrenes Forening, der i en pressemeddelelse giver udtryk for, at en massiv satsning på opkvalificering af arbejdsstyrken er afgørende for at styrke den danske udvikling og konkurrenceevne.

Men meget tyder på, at forslaget ikke vil møde opbakning fra regeringen, for erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) har tidligere slået fast, at han ikke vil give maskinmesteruddannelsen en ekstra bevilling. Bjarne Laustsen erkender, at der højst sandsynlig ikke vil være flertal for forslaget, men forsikrer, at Socialdemokraterne vil sørge for, at forslaget bliver vedtaget, hvis de vinder valget.

Beslutningsforslaget skal efter planen 1. behandles i folketinget 5. maj.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00