S og DF til arbejdsgiverne: Stop med at råbe på udenlandsk arbejdskraft

DEBAT: Dansk Arbejdsgiverforening anklager os for at være ude af trit med vælgernes syn på udenlandsk arbejdskraft. Men så længe vi har arbejdsløse danskere, mener vi, de bør være førsteprioritet, skriver Bent Bøgsted (DF) og Leif Lahn Jensen (S).

Af Bent Bøgsted (DF) og Leif Lahn Jensen (S)
Beskæftigelsesordførere

Dansk Arbejdsgiverforening kan sprøjte alle deres mærkelige analyser og fordrejede meningsmålinger ud fra kontorerne i Vester Voldgade i København, så meget de har lyst.

Som for eksempel her i Altinget, hvor de anklager os for at være ude af trit med vores vælgeres syn på udenlandsk arbejdskraft.

Vi står fast på, at der skal være et værn mod løndumping fra udenlandsk arbejdskraft fra for eksempel Kina og Indien.

Vi opfordrer Dansk Arbejdsgiverforening og regeringen til at holde op med at bruge alle deres vågne timer og kræfter på at råbe på udenlandsk arbejdskraft.

I stedet bør de bruge deres tid og kræfter på at sørge for at få uddannet flere faglærte unge og på at få opkvalificeret flere arbejdsløse danskere og ufaglærte i job.

Det vil ruste danskerne til at bestride de mange faglærte jobs, der er i dag, og som der bliver skabt flere af i den kommende tid.

Vi vil have alle i Danmark i job
Fuld beskæftigelse er en kerneværdi for os. Vi står med en historisk chance for at udnytte opsvinget til at få alle, der kan arbejde, i arbejde.

Vi kan gøre dette ved at give danske virksomheder mulighed for at få de kvalificerede medarbejdere, de skal bruge, så de kan skabe vækst og arbejdspladser til gavn for hele Danmark.

Det er fundamentet for et stærkt velfærdssamfund. Vi vil sikre jobs til alle, der kan arbejde.

I de kommende år kommer der flere hænder på grund af allerede vedtagne reformer. De allerede vedtagne reformer får i de kommende år arbejdsstyrken til at vokse med mere end 100.000 personer.

Opgaven er derfor at sikre, at vi har de rigtige hænder i Danmark, og at hænderne bliver matchet med virksomhedernes behov, så vi kan skabe vækst og arbejdspladser.

Brug jeres tid anderledes
Regeringen burde derfor understøtte ambitionen om at skaffe virksomhederne den rette arbejdskraft, så de kan vokse og skabe flere jobs.

Og Dansk Arbejdsgiverforening burde bruge deres tid på at overbevise regeringen om dette i stedet for at propagandere for mere udenlandsk arbejdskraft fra for eksempel Kina og Indien.

Men måske er forklaringen på, at dette ikke sker, at både DA og regeringen kun vil tale om udenlandsk arbejdskraft, og at det er det eneste, de tænker på, og det eneste de kan blive enige om.

Vi har aldrig haft flere udlændinge
Situationen i Danmark er lige nu, at vi aldrig før har haft så mange udlændinge på det danske arbejdsmarked.

Det er en forkert prioritering bare blindt at importere endnu flere. For så længe vi fortsat har arbejdsløse danskere, så bør det være Dansk Arbejdsgiverforening og regeringens førsteprioritet at hjælpe dem i arbejde og opkvalificere dem, så virksomhederne kan få den rette arbejdskraft, vokse og skabe flere jobs.

Der er behov for, at vi sætter en anden kurs for Danmark. Det skylder vi ikke mindst de over 100.000 arbejdsløse danskere.

Vores vej er at investere i vores unge, vores arbejdsløse og i Danmark. Det er vejen til fuld beskæftigelse, vækst og bedre velfærd.

Forrige artikel Ældre Sagen til Forsikring og Pension: I er ikke klogere end uafhængige økonomer Ældre Sagen til Forsikring og Pension: I er ikke klogere end uafhængige økonomer Næste artikel Debat: Udflytning af enkeltstående uddannelser er ingen vækstfremmer Debat: Udflytning af enkeltstående uddannelser er ingen vækstfremmer
Ledige indvandrere aktiveres mindre end etniske danskere

Ledige indvandrere aktiveres mindre end etniske danskere

INTEGRATIONSGRØFT: Aktiveringsgraden blandt ledige med en ikke-vestlig baggrund var lavere end for etniske danskere i 2019, viser ny analyse. Regeringen vil indføre skrappere krav, hvor ledige med ikke-vestlig baggrund kun får udbetalt ydelse under aktivering.