SF: Kommuners anlægsramme for lille

KOMMUNER: Stigning på 5 mia. i kommuners anlægsbudget er for lidt for SF, der også ønsker flere offentlige investeringer allerede i 2009. Unødvendigt, siger K. Kommuner kan sætte gang i investeringer nu.
SF mener ikke, kommunerne får mulighed for at sætte nok projekter i gang til, at ledigheden kan holdes i ave.
SF mener ikke, kommunerne får mulighed for at sætte nok projekter i gang til, at ledigheden kan holdes i ave.Foto: Colourbox
Torbjørn Næs Bertelsen

Sagen er jo, at ledigheden stiger dramatisk nu og her. Det betyder også, at man er nødt til at fremrykke investeringer, som kan gå i gang allerede i år. Vi må have standset den eksplosive stigning i arbejdsløsheden.

Eigil Andersen
Arbejdsmarkedsordfører, SF

Aftalen for kommunernes økonomi, der rummer en stigning i kommunernes udgifter til nye bygge- og anlægprojekter for fem milliarder kroner, er slet ikke nok.

Det mener SF's arbejdsmarkedsordfører, der mener, at den stigende ledighed og den økonomiske krise gør det nødvendigt med en større anlægsramme:

"Det er et fremskridt, men det er slet ikke nok," siger Eigil Andersen. "Aftalen gælder kun for 2010, men der står ikke et ord om 2011 og frem. Det mener jeg er et problem. Det giver en usikkerhed, om der vil blive sat noget i gang."

Eigil Andersen havde gerne set, at kommuneaftalen havde sendt et klart signal om, at den eksploderende ledighed ville blive taget hånd om.

"Det er meget vigtigt, at vi gør noget ved den stigende ledighed, som stiger med 10.000 personer om måneden. For at sikre, at kommunerne for alvor kunne hjælpe til, ville det have været en god ide, hvis man havde gjort rammen for kommunes investeringer større," fastslår Eigil Andersen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00