SF kritiserer syltning af barsels-forbedringer

BARSEL: Kvinderne er taberne, når regeringen på fjerde år sylter forbedringer af barselsorloven for selvstændige, mener SF. De Konservative vil nu skubbe på for forbedringerne.
Foto: colourbox.com
Anders Heissel

For fire år siden lovede regeringen, at der skulle indføres et beløb oven i dagpengene for selvstændige erhvervsdrivende svarende til lønmodtagernes. Men det er aldrig sket.

Eigil Andersen
SF's arbejdsmarkedsordfører

Mens de fleste lønmodtagere kan få ekstra penge fra barselsudligningsfonden til at lægge oven i dagpengene i barselsorloven, må selvstændige stadig nøjes med udelukkende dagpenge.

Og det skyldes ifølge SF, at regeringen på fjerde år ikke har fremlagt en liste med tiltag, der forbedrer rettighederne for selvstændige på barsel, siger partiets arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen.

"Da regeringen indgik forliget - sammen med blandt andre SF - for fire år siden lovede den, at der skulle indføres et beløb oven i dagpengene for selvstændige erhvervsdrivende svarende til lønmodtagernes. Men det er aldrig sket, og det betyder jo, at hvis man er selvstændig og kvinde, så kan man kun få dagpengene, og derfor rammer denne forsinkelse kvinderne," siger Eigil Andersen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00