SF-profil om mangel på arbejdskraft: Herligt, fantastisk og en gave til os alle sammen

Når virksomheder efterlyser arbejdskraft, så skyldes det en historisk lav arbejdsløshed, og det bør man kun glæde sig over, lyder det fra SF’s arbejdsmarkedsordfører, Karsten Hønge. Han kan dog stadig få øje på mennesker, som kan ansættes. Og så er den offentlige sektor en anden sag.

SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, kan stadig få øje på ledige, som virksomhederne kan hyrer, hvis de virkelig har så brændende brug for flere 'hænder'.
SF's beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, kan stadig få øje på ledige, som virksomhederne kan hyrer, hvis de virkelig har så brændende brug for flere 'hænder'.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Manglen på arbejdskraft er langt fra det problem, som arbejdsgivere og deres organisationer forsøger at gøre det til. Tværtimod er det en yderst positiv ting, fordi det afspejler, at arbejdsløsheden er meget lav i disse år.

Det er sådan SF’s arbejdsmarkedsordfører, Karsten Hønge, ser på det, når han skal forholde sig til, at efterspørgslen på medarbejdere på det danske arbejdsmarked overstiger udbuddet med adskillige tusinde.

I hvert fald når man i første omgang vælger at tale generelt og se bort fra situationen i dele af den offentlige sektor.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00