Flertal vil lempe beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft

Efter valget er der nu 90 mandater, som ønsker at sænke beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft. På vej til regeringsforhandlingerne torsdag blev Mette Frederiksen spurgt ind til beløbsgrænsen, men statsministeren var ikke videre meddelsom. 

Partilederne Alex Vanopslagh (LA), Lars Løkke Rasmussen (M) og Inger Støjberg (DD) er alle med i flertallet for at sænke beløbsgrænsen. Arkivfoto. 
Partilederne Alex Vanopslagh (LA), Lars Løkke Rasmussen (M) og Inger Støjberg (DD) er alle med i flertallet for at sænke beløbsgrænsen. Arkivfoto. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenLærke Møller Hansen

Reformer, der skal øge arbejdsudbuddet har været et af de helt store temaer i den netop overståede valgkamp, og et af de tiltag, der skal skaffe mere arbejdskraft kan meget vel blive en lavere beløbsgrænse. 

Udfaldet af valget betyder nemlig, at der nu lige akkurat er 90 mandater - og dermed et flertal - af Folketingets partier, der går ind for at lempe beløbsgrænsen for medarbejdere, der kommer uden for EU's grænser. 

Der er tale om Venstre, Liberal Alliance, Moderaterne, Radikale, Konservative, Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne, der alle har tilkendegivet, at beløbsgrænsen bør lempes yderligere, end den midlertidige treårige aftale om at sænke beløbsgrænsen til 375.000 kroner, som regeringen landede kort før sommerferien.

0:000:00