LA vil sænke beløbsgrænsen til overenskomsternes mindsteløn

Der skal være nemmere at få sin ægtefælle med, når man skal arbejde i Danmark, og beløbsgrænsen skal sænkes til et minimum. Det er dele af Liberal Alliances iværksætterudspil, der for nyligt blev præsenteret. 

Steffen Frølund blev 1. november valgt til Folketinget for første gang. Han stillede op i Nordsjællands Storkreds. 
Steffen Frølund blev 1. november valgt til Folketinget for første gang. Han stillede op i Nordsjællands Storkreds. Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Grænsen for hvor meget en udlænding skal have løn, hvis vedkommende skal arbejde i Danmark, skal sættes markant ned. Det fremgår af Liberal Alliances nye iværksætterudspil.

"Vi behøver ikke sætte protektionistiske regler op for danske jobs, når vi ved, at vi mangler arbejdskraft," lyder det fra Steffen Frølund, nyvalgt folketingsmedlem for Liberal Alliance, som er aktiv i iværksættermiljøet, hvor han blandt andet investerer i opstartsvirksomheder.

Beløbsgrænsen ligger i øjeblikket på 375.000 kroner efter den blev sat ned, da en bred del af Folketinget tidligere på året lavede en aftale om udenlandsk arbejdskraft.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024