Moderaterne vil sænke selskabsskatten til 15 procent ved at skære i erhvervsstøtten

En beløbsgrænse på 330.000 kroner og en lavere selskabsskat er centrale punkter i Moderaternes erhvervspolitik. Altinget kan løfte sløret for fire af forslagene i Moderaternes økonomiske plan, som mandag bliver fremlagt. 

Jakob Engel-Schmidt har været folketingsmedlem for Venstre over to omgange fra 2013 til 2015 og fra 2016 til 2019. Nu er han Moderaternes spidskandidat i Nordsjællands storkreds. 
Jakob Engel-Schmidt har været folketingsmedlem for Venstre over to omgange fra 2013 til 2015 og fra 2016 til 2019. Nu er han Moderaternes spidskandidat i Nordsjællands storkreds. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Danske virksomheder skal betale syv procentpoint mindre i selskabsskat, hvis det står til Moderaterne.

Det er ét af flere forslag i partiets økonomiske plan som offentliggøres mandag. 

"Vi har en klar forventning om, at vores forslag kan finde opbakning både på højre og venstre side af midten," lyder det. 

Konkret ønsker Moderaterne at nedsætte et panel bestående af eksperter og repræsentanter fra private virksomheder.

De skal finde erhvervsstøtteordninger, hvor man kan spare penge.

Her ønsker partiet, at man finder 12 milliarder kroner, så man kan sænke selskabsskatten fra de nuværende 22 procent til 15 procent. 

Vi har en klar forventning om, at vores forslag kan finde opbakning både på højre og venstre side af midten. Og vi er stolte af selv at have fundet forslagene.

Jakob Engel-Schmidt
Moderaternes spidskandidat i Nordsjællands storkreds

Forventer I, at der er et flertal i Folketinget for det her forslag?

"Vi tror, at det vil interessere både Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative. Det handler om at motivere erhvervslivet til at skære støtteordninger væk og veksle dem til lavere selskabsskat," forklarer Jakob Engel-Schmidt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024