Om  
Signe Friberg Nielsen

Signe Friberg Nielsen stopper som styrelsesdirektør: “Det er med blødende hjerte” 

Signe Friberg Nielsen har opsagt sin stilling som styrelsesdirektør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen for med udgangen af september måned at gå på pension.

Signe Friberg Nielsen tiltrådte i december 2019 som direktør for den nyoprettede Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.<div><br></div>
Signe Friberg Nielsen tiltrådte i december 2019 som direktør for den nyoprettede Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Foto: Medarbejder- og Kompetencestyrelsen
Sine Riis Lund

Statens styrelse med ansvar for overenskomstforhandlinger skal have ny direktør.

69-årige Signe Friberg Nielsen har valgt, at tiden er kommet til at gå på pension. Det sker med udgangen af september måned.

”Efter næsten tre år som direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har jeg valgt at opsige min stilling for at drosle ned til pensionisttilværelsen. Det er med blødende hjerte, for det er et superspændende job, hvor arbejdsopgaverne varierer og ikke to dage er ens,” siger Signe Friberg Nielsen i en skriftlig kommentar til Altinget.

Bygget op fra bunden

Hun blev udpeget som direktør for den nyoprettede styrelse tilbage i december 2019, efter regeringen valgte at udskille ansvaret for overenskomstforhandlinger på det statslige område fra den tidligere styrelse, Moderniseringsstyrelsen.

En væsentlig del af styrelsens opdrag blev også at skabe attraktive arbejdspladser, blandt andet med initiativer inden for ledelsesudvikling, HR og kompetenceudvikling.

“Jeg har haft fornøjelsen af at møde og samarbejde med mange forskellige, kompetente mennesker om fagligt udfordrende og samfundsvigtige opgaver, blandt andet overenskomst- og andre typer af forhandlinger, ledelsesudvikling, rådgivning til statens arbejdspladser, topledelse, det politiske niveau og meget, meget mere. Herudover har jeg været med til at bygge Medarbejder- og Kompetencestyrelsen op fra bunden, og det har været – og er – en daglig glæde at stå i spidsen for så dygtige kollegaer, som leverer virkelig høj kvalitet,” skriver Signe Friberg Nielsen. 

Læs også

Fokus på samarbejde

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen blev dannet på et bagtæppe af, at Danmark var tæt på en storkonflikt i 2018, hvor den tidligere Moderniseringsstyrelsen blev beskyldt for at være magtfuldkommen, konfliktoptrappende og for på en uelegant måde at forsøge at gøre overenskomsterne til et spørgsmål om regneark og budgetter.

Derfor var flere kilder, som Altinget talte med i begyndelsen af 2021, heller ikke i tvivl om, at Signe Friberg Nielsens vigtigste opgave ved ansættelsen var at forbedre samarbejdet, tilliden og dialogen med fagforeningerne.

Nu søger Medarbejder- og Kompetencestyrelsen en ny direktør med tiltrædelse snarest muligt.

* Artiklen er den 13. juni klokken 11:25 rettet, da Signe Friberg Nielsen ikke længere stopper med udgangen af august måned, men i stedet med udgangen af september måned.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Signe Friberg Nielsen

Fhv. direktør, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen
socionom, cand.jur. (Københavns Uni.), korrespondent i engelsk, tysk og fransk

0:000:00