Socialdemokraternes gruppeformand står stærkt

MINISTERKABALE: Altinget har gennemgået eksperternes bud på, hvem der bliver ny beskæftigelsesminister efter valget. Flertallet peger på Carsten Hansen (S), men også Ole Sohn (SF) er i spil.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Fakta
Carsten Hansen er 54 år og uddannet rørsmed. Nuværende gruppeformand for Socialdemokraterne. MF (S) siden 1998, boligordfører og medlem af bolig, uddannelses- og arbejdsmarkedsudvalget i Folketinget.

Skal man tro de politiske kommentatorer, står nuværende gruppeformand Carsten Hansen (S) stærkt i kampen om beskæftigelsesministerposten, hvis Helle Thorning-Schmidt vinder valget. Altinget.dk har set på eksperternes analyser, og flertallet ser Carsten Hansen som bedste bud på en ny beskæftigelsesminister.

"Socialdemokraterne sætter sig stensikkert på beskæftigelsesministerposten, og det oplagte bud er Carsten Hansen. Thorning skylder Carsten Hansen tak for at være myreflittig og superloyal, og varmemesteren fra Odense er en dygtig politiker med stor indsigt i det danske arbejdsmarked," skriver Ugebrevet A4, der vurderer, at Carsten Hansens tætte kontakter i fagbevægelsen har stor betydning.

Beskæftigelses- eller arbejdsminister?
I en analyse fra juli 2011 vurderer Politikens lederskribent Kristian Madsen, at Carsten Hansen er en af de nøglepersoner, der er sikret en ministerpost i en eventuel ny rød regering.

"Jeg tror, de vil komme til at kalde det arbejdsminister, for det er et bedre navn i socialdemokratiske kredse end beskæftigelsesminister. Og det bliver nuværende gruppeformand Carsten Hansen."

Også rapporten "Når de røde kommer" udarbejdet af pr-bureauet Geelmuyden.kiese, der blev bragt i Dagbladet Børsen tilbage i januar, peger på Carsten Hansen som mulig ny beskæftigelsesminister.

Rapporten, der oprindeligt var en "hemmelig rapport" bestilt af erhvervslivet, er baseret på fortrolige samtaler og interview med ledende politikere og rådgivere i S og SF.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00