Socialpolitisk LA-mærkesag giver flere og flere småjob til udsatte borgere

Flere og flere udsatte visiteres til det sociale frikort og bruger kortet til at tjene ekstra penge på småjobs uden at blive trukket i sociale ydelser. Ordningen virker nu så godt, at det er tid til at gøre den permanent, lyder det fra organisationer og partier.

Med det sociale frikort kan stofbrugere og hjemløse tjene op til 20.000 kroner ved at tage småjob uden at blive modregnet i deres sociale ydelser. Den mulighed har et stigende antal borgere benyttet sig af, viser nye tal.
Med det sociale frikort kan stofbrugere og hjemløse tjene op til 20.000 kroner ved at tage småjob uden at blive modregnet i deres sociale ydelser. Den mulighed har et stigende antal borgere benyttet sig af, viser nye tal.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Simon LesselSøren Dahl

Misbrugere, hjemløse og psykisk syge tager i stigende grad småjob for at tjene lidt ekstra penge i en presset hverdag.

Antallet af borgere der benytter sig af det sociale frikort til at tjene op mod 20.000 kroner ekstra om året uden at blive trukket i sociale ydelser, er nemlig firedoblet fra 2019 til 2021.

Således er antallet af borgere, der har fået én eller flere ansættelser med frikortet steget fra 372 i ordningens første leveår til 1499 sidste år.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00