Storbykommuner inviterer folketings­medlemmer på aktiveringsbesøg

AKTIVERING: Landets fire største byer ønsker at komme med idéer til regeringens forslag om fuldtidsaktivering af flygtninge og indvandrere. Derfor inviterer de Udlændinge- og Integrationsudvalget på studietur.

Medlemmerne af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg er blevet inviteret til Jobcenter Odense for at høre om aktiveringsindsatsen i landets fire største byer.
Medlemmerne af Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg er blevet inviteret til Jobcenter Odense for at høre om aktiveringsindsatsen i landets fire største byer.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg skal måske på inspirationstur, når coronarestriktionerne tillader det.

De har i hvert fald modtaget en invitation fra beskæftigelsesrådmænd og -borgmester fra landets fire største byer. De fire vil gerne dele ud af deres erfaringer med aktivering af nytilkomne flygtninge og indvandrere.

”Vi – Odense, Aalborg, Aarhus og København – vil gerne drøfte både de politiske visioner og den praktiske implementering i jobcentrene med Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg. Derfor ønsker vi at invitere jer på besøg i løbet af foråret 2021 for at drøfte den kommende aktiveringspligt eller andre dele af integrationsområdet, som udvalget måtte ønske at drøfte med de fire største byer,” står der i brevet til udvalget.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00