Regioner kræver mere fleksibilitet af sygehuspersonale

OPTAKT: Regionerne vil bruge forhandlinger om ny overenskomst til at gøde jorden for mere samarbejde og fleksibilitet på tværs af kommuner og regioner. "Rettidig omhu,” siger ekspert.

For tre år siden endte de regionale overenskomstforhandlinger i Forligsinstitutionen. I denne omgang står regionsrådsformand i Midtjylland, Anders Kühnau, igen i spidsen for regionernes forhandlingsdelegation.
For tre år siden endte de regionale overenskomstforhandlinger i Forligsinstitutionen. I denne omgang står regionsrådsformand i Midtjylland, Anders Kühnau, igen i spidsen for regionernes forhandlingsdelegation.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Malte Bruhn

Der er lagt op til udfordrende forhandlinger med et stærkt fokus på mere fleksibilitet i opgaveløsningen for sundhedspersonalet, når overenskomstforhandlingerne på det regionale område begynder senere på måneden.  

Det vurderer Nana Wesley Hansen, der er arbejdsmarkedsforsker på FAOS-instituttet på Københavns Universitet.  

“Sundhedsvæsnet er et arbejdsmarkedet i rivende udvikling, så der er rigtig meget at tage fat på i overenskomsterne, der jo skal understøtte organiseringen af arbejdet.”  

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00