Sygdom i ferien giver nu ret til ny ferie

FERIELOVEN: Den nye regering retter nu ind efter kritik fra EU og giver lønmodtagerne ret til erstatningsferie, hvis de bliver syge under ferie. Dermed lever Danmark op til EU's regler på området efter flere års tøven.
Jørgen Skadhede

Som beskæftigelsesminister ville jeg ikke have foreslået det, hvis ikke der var kommet et påbud udefra. Det er lidt voldsomt, at arbejdsgiverne får ansvaret for at give erstatning til syge lønmodtagere på ferie.

Mette Frederiksen (S)
Beskæftigelsesminister
Det er bittert at ligge syg i sin ferie. Men et nyt lovforslag fra regeringen giver nu lønmodtagerne ret til at holde erstatningsferie senere, hvis man bliver syg eller kommer til skade under sin ferie.

I dag har man kun ret til erstatningsferie, hvis man melder sig syg, inden den første feriedag.

Det nye lovforslag er netop sendt i høring, og dermed retter Thorning-regeringen nu ind, efter at Danmark har fået kritik af EU for ikke at leve op til et EU-direktiv fra 2004.

I flere år har den tidligere borgerlige regering tøvet med at implementere EU's regler, der giver ret til fire ugers erstatningsferie. Efter en klar dom fra EU-domstolen i 2009 retter den nye regering nu ind på Danmarks vegne. Men det sker modstræbende.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00