Topfolk på beskæftigelsesområdet mødes om ukrainske flygtninge

Mandag sætter ministre, kommuner, fagforeninger og andre organisationer på beskæftigelsesområdet hinanden i stævne for at finde løsninger på at få ukrainske flygtninge i job. Kommunerne har allerede bedt om mere frihed i indsatsen for at frigøre ressourcer til opgaven.

Ukrainske flygtninge lader til at være i høj kurs blandt virksomhederne, men for at sikre, at de kan komme i job så hurtigt som muligt, sætter topfolkene på beskæftigelsesområdet mandag hinanden i stævne. 
Ukrainske flygtninge lader til at være i høj kurs blandt virksomhederne, men for at sikre, at de kan komme i job så hurtigt som muligt, sætter topfolkene på beskæftigelsesområdet mandag hinanden i stævne. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Mange virksomheder har for længst lagt billet ind på at ansætte ukrainske flygtninge, som dag for dag stiger i antal ude i kommunerne. 

Alligevel kan der være udfordringer på vejen med at matche flygtningene med de ledige job. Blandt andet er det usikkert, hvor mange, der taler engelsk, og hvor mange, der på grund af traumer fra krigen har brug for andre indsatser.

Dertil kommer, at de seneste ugers kritik af lange ventetider for at få opholds- og arbejdstilladelse efter særloven har sat en stopper for flere ukrainernes vej mod det danske arbejdsmarked.  

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00