Virksomheder på spring for at ansætte ukrainere: Masser af fag- og ufaglærte job mangler hænder

Jobcentre landet over oplever stor interesse fra virksomheder for at ansætte ukrainere i fag- og ufaglærte job. Vikarbureauet Moment og Nemlig.com er nogle af dem.  

Med særloven kan ukrainerne arbejde i Danmark fra første dag. Kommunerne får samtidig mulighed for at dispensere fra integrationslovens krav om faste aktiveringstilbud inden for 14 dage. Det bliver først et krav efter tre måneder. 
Med særloven kan ukrainerne arbejde i Danmark fra første dag. Kommunerne får samtidig mulighed for at dispensere fra integrationslovens krav om faste aktiveringstilbud inden for 14 dage. Det bliver først et krav efter tre måneder. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Forleden sad direktør Thomas Gleerup i vikarbureauet Moment overfor den ukrainske flygtning Muhamad, som han havde fået kontakt til gennem sit personlige netværk og indvilget i at hjælpe.

Muhamad, som er af ukrainsk statsborger af pakistansk oprindelse, kom torsdag i sidste uge til Danmark med sine kone og 6-årige søn. Med i bagagen havde han en ingeniøruddannelse og erfaring fra it-branchen med blandt andet udrulning af fibernet.

”Han talte fint engelsk og var parat til at tage et hvilket som helst job med det samme. Jeg blev med det samme overbevist om, vi hurtigt kan hjælpe ham i gang,” siger Thomas Gleerup.

0:000:00