Minister åben for friere tøjler til jobcentre i lyset af Ukraine-krise

På mandagens stormøde mellem regeringen, kommunerne og arbejdsmarkedets parter var der enighed om, at hastighed er afgørende for integrationen af ukrainske flygtninge på arbejdsmarkedet. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard notede sig kommunernes ønsker om mere frihed og vil også se på forslaget om en fasttrack-ordning.

Omkring 150 personer, herunder fem ministre, var mandag samlet på hotel Radisson på Amager for at diskutere, hvordan ukrainske flygtninge hurtigst muligt kommer i arbejde.
Omkring 150 personer, herunder fem ministre, var mandag samlet på hotel Radisson på Amager for at diskutere, hvordan ukrainske flygtninge hurtigst muligt kommer i arbejde.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Der bliver arbejdet på højtryk for at få de ukrainske flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

Og hvor landets jobcentre for længst har meldt sig klar til at tage opgaven på sig, har de samtidig brugt lejligheden til at bede om mere frihed for at afsætte flest mulige medarbejdere til opgaven. Det ønske er blevet hørt, forsikrede beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mandag.

”Jeg har noteret mig kommunernes ønske. Det er ikke noget, jeg er afvisende over for at se på,” lød det fra ministeren i forbindelse med det stormøde, regeringen havde indkaldt kommuner, fagforeninger og arbejdsgivere samt en lang række organisationer til mandag formiddag.

0:000:00