Tysklands kanslerfavorit kender Danmark godt

Den socialdemokratiske kandidat Olaf Scholz har stor viden om dansk politik, økonomi og kultur, fortæller Danmarks tidligere Berlin-ambassadør og Københavns tidligere overborgmester. Men fagbevægelsen er bekymret over SPD’s ambitioner om europæisk mindsteløn.

Efterfølgeren? Angela Merkel i 2018 sammen med finansminister - og nu kanslerkandidat - Olaf Scholz. 
Efterfølgeren? Angela Merkel i 2018 sammen med finansminister - og nu kanslerkandidat - Olaf Scholz. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Der skulle være gode chancer for, at Tysklands næste regering efter valget på søndag kommer til at indeholde topfolk, der har respekt for os i det lille naboland mod nord.

”Jeg tror, at vi næsten uundgåeligt får folk i toppen af den næste forbundsregering, som virkelig kender Danmark. Det stiller også større krav til vores egne politiske ledere om, at de virkelig skal vide noget om Tyskland,” siger den mangeårige topdiplomat Friis Arne Petersen, der bl.a. har været dansk ambassadør i Washington, Beijing og senest indtil sidste år i Berlin.

Valg i Tyskland
  • Søndag 26. september kan over 60 millioner tyske vælgere stemme ved valget til Forbundsdagen.
  • Valget udløser denne gang ekstra spænding, fordi forbundskansler Angela Merkel (CDU) ikke genopstiller efter 16 år ved magten.
  • Kandidaterne til at afløse Merkel er den konservative Armin Laschet (CDU-CSU), socialdemokraten Olaf Scholz (SPD) og Annalena Baerbock fra De Grønne. 
  • Meningsmålingernes forskelle er så små, at der til det sidste er spænding om resultatet. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00